Rólam

Kálmán Renáta – kineziológiai és táplálkozási tanácsadó

Alapdiplomámat történelem-francia szakon szereztem, érdeklődésem középpontjában már akkor is az emberiség életvitele, táplálkozása, vallása és az ősi gyógyászati módszerek álltak.

Később pedig a kiegyensúlyozott élet megvalósítása inspirált arra, hogy megismerkedjek a különféle táplálkozási irányzatokkal és alternatív egészségvédő módszerekkel, majd ezek építő elemeit alkalmazzam akkor még csak magam és családom életében.

Eredeti szakmám mellé (tanár, szakfordító) a kineziológia One Brain ágában szereztem képesítést, valamint tanultam olyan módszereket, mint a Schüssler-só terápia, a személyes energetikai működést feltáró kronobiológia, a metamorf technikaegészségjavító keleti masszázsok (thai talpmasszázs, thai aromaolajos testmasszázs, thai jógamasszázs), Hagyományos Kínai Gyógyászat és az önismeretet elősegítő Tarot kártya alkalmazása.

Több éve dolgozom kineziológiai és táplálkozási tanácsadóként, egészségterápiás masszőrként, alapfilozófiám az ember testi, lelki és szellemi egyensúlyának megtalálása és fenntartása.

A fenti témákban cikkeket írok, kiadványokat szerkesztek és meghívott előadóként oktatok.

Jellegétől függően a következő szinteken és módszerekkel közelítem meg a hozzám fordulók problémáját:

Állapotfelmérés és tanácsadás

Kiemelt szakterületem a stressz, pánik, szorongás, a kapcsolati problémák, az önbizalom problémájának kezelése.

 A metamorf technika hazánkban egyedülálló módszer, mely az egyénben rejlő képességek átalakulását segíti elő.

Létrehozója Gaston Saint-Pierre, a reflexológiát ötvözte az energetikával, a filozófiával és a hermetikával.

Párizsban, a  Metamorf Szövetségnél végeztem ezen tanulmányaimat és szeretném itthon is megismertetni ezt csodálatos módszert.

Interjú velem a kineziológiáról és a táplálkozásról: Szeged Telin TV interjú

Jelentősebb tanulmányaim, végzettségek:

2000-2010 – Talpmasszázs, gyógynövényismeret, táplálkozás, Schüssler-só tanácsadó

2010-2013 – Kineziológia (I-VII.)

2012 – Thai talpmasszázs, thai aromaolajos masszázs, tradicionális thai masszázs

2013 – Yumeiho masszázs

2016-2018 – Hagyományos kínai gyógyászat, akupresszúra, Tuina (kínai masszázs)

2016-2017 – Metamorf technika (Párizs)

2002- Spirituális tanulmányok (hinduizmus, buddhizmus, Tarot, hermetikus filozófia)

 

Beszámolók

“A teljesítménykényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, n...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.