Rólam

Kálmán Renáta – kineziológiai és táplálkozási tanácsadó

A kiegyensúlyozott élet megvalósítása inspirált arra, hogy megismerkedjek a különféle táplálkozási irányzatokkal és alternatív egészségvédő módszerekkel, majd ezek építő elemeit alkalmazzam magam és családom életében.

Eredeti szakmám mellé (tanár, szakfordító) a kineziológia One Brain ágában szereztem képesítést, valamint tanultam olyan módszereket, mint a Schüssler-só terápia, a személyes energetikai működést feltáró kronobiológia, a metamorf masszázsegészségjavító keleti masszázsok (thai talpmasszázs, thai aromaolajos testmasszázs, thai jógamasszázs), hagyományos kínai gyógyászat és az önismeretet elősegítő Tarot kártya alkalmazása.

Több éve dolgozom kineziológiai és táplálkozási tanácsadóként, alapfilozófiám az ember testi, lelki és szellemi egyensúlyának megtalálása és fenntartása.

A fenti témákban cikkeket írok, kiadványokat szerkesztek és meghívott előadóként oktatok.

Jellegétől függően a következő szinteken és módszerekkel közelítem meg a hozzám fordulók problémáját:

  • Fizikai – az adott testtípus meghatározása, táplálkozási és életmódbeli tanácsadás
  • Lelki  – a problémákhoz kapcsolódó stressz, érzelmi háttér oldása a kineziológia módszerével 
  • Szellemi – önmagunk jobb megismerését és fejlesztését elősegítő módszerek alkalmazása

A jógát terápiás módszerként is javaslom, többek között stresszkezelő, tudatosság növelő és egészségre jótékony hatása miatt.

Kiemelt szakterületem a stressz, pánik, szorongás, a kapcsolati problémák, az önbizalom problémájának kezelése.

 A metamorf technika hazánkban egyedülálló módszer, mely az egyénben rejlő képességek átalakulását segíti elő.

Létrehozója Gaston Saint-Pierre, a reflexológiát ötvözte az energetikával, a filozófiával és a hermetikával.

Párizsban, a  Metamorf Szövetségnél végeztem ezen tanulmányaimat és szeretném itthon is megismertetni ezt csodálatos módszert.

Interjú velem a kineziológiáról és a táplálkozásról:Szeged Telin TV interjú

 

Beszámolók

“A teljesítménykényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, n...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.