A depresszió lelki okai

A depresszió kialakulásában a genetikai hajlam és a környezeti hatások is szerepet játszanak.

Lelki szinten a szeretet, a megértés hiánya váltja ki. Partner, társ vagy munkahely elvesztése, stressz okozhatja.

self-portrait-2-747910-m

Kialakulhat úgy is, ha a párkapcsolatban, a családon vagy a munkahelyen belül olyan megoldatlan konfliktus jön létre, mely belső feszültséget, agressziót okoz és az illető ezt nem másokon, hanem saját magán vezeti le. Indulatait ilyenkor maga ellen fordítja, önmagát tehetetlennek, cselekvőképtelennek érzi.

Ezek az események igazából csak kiváltó okok, mert a valódi ok az a nézőpont, szemléletmód, amellyel az egyén ezekhez az eseményekhez viszonyul.

Alacsony önértékelése révén ugyanis önmagát sokkal kevesebbnek látja, mint ami valójában, vagyis szakadék alakul ki az önkép és a valóság között.

 Légy önmagad!

Önértékelésünk helyreállítása a legfontosabb. Tudatában kell lenni értékeinknek, mernünk kell olyannak lenni, mint amilyenek valóban vagyunk.

depression-620325-m

A depresszióból való kilábalás megoldását adja:

ha szembenézünk azzal, amit régóta elfojtottunk és felvállaljuk azok megoldásával járó esetleges konfliktusokat.

ha a saját meggyőződésünk, igényeink, vágyaink szerint cselekszünk, azaz saját énünket éljük.

Életünkben fontos szerepet kell kapnia a függetlenségnek, az önállóságnak, az elegendő mozgástérnek és a véleménynyilvánítás szabadságának.

Kapcsolódó írások:

Depresszióűző ételek

Betegségek lelki eredete

Mozgásszervi betegségek lelki okai

Szívbetegségek lelki okai

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.