Betegségek lelki eredete

A betegségek, fizikai problémák nem önmagukban, ok nélkül alakulnak ki, hanem lelki hátterük is van, mely azt jelzi, hogy megbomlott a szervezet egyensúlyi állapota.

A problémák kezelésében akkor érünk el valódi eredményt, ha több síkon közelítünk hozzájuk, a test és a lélek szintjén is. Tehát nem állunk meg csupán a tüneti kezelésnél, hanem továbbmegyünk az ok-okozati szintre.

Testi oldalról különféle természetgyógyászati módszerekkel, masszázzsal, gyógyászati eszközökkel segíthetjük elő a javulást.

A teljes gyógyuláshoz viszont elengedhetetlenül fontos a lelki okok feltárása is, hiszen ennek hiányában csupán visszakerülünk abba a régi állapotba, ahol az adott betegség kialakult.

A valódi cél az, hogy felismerjük azt az okot, amiért a probléma kialakult és változtassunk rajta.

Kineziológia – stresszoldó módszer

A kineziológia egy nagyon hatékony alternatív módszer, mely a problémák lelki hátterét kutatja.

Fényt derít a betegségek, problémák rejtett okára, eredetére, segít felismertetni, hogy mi alakította ki bennünk a megjelent tüneteket.

A kineziológiai oldás során egyensúlyi állapotba kerülünk, képesek leszünk felismerni helyzetünk tanulságait, döntést hozni, és ezáltal változtatni életünkön.

A módszer életünk különböző területein hatékonyan segíti elő a problémák megoldását.

 Betegség, mint jel

Minden tünet, betegség egyfajta jel, mely üzenetet hordoz. Arra hívja fel figyelmünket, hogy változtatnunk kell, pl. életmódunkon, szokásainkon, vagy kapcsolatainkon.

A jelentkező problémák fizikai testünket kibillentik egyensúlyi állapotából, elakadásokat, blokkokat hoznak létre.

Ez az egyes szervekben is működési zavart okoz, mely végül betegségbe torkollhat.

Ha valaki nem figyel fel az apróbb jelekre, akkor a kialakult betegség tünetei már biztosan rádöbbentik arra, hogy valami nincs rendben az életében.

Testtérkép

Testünk egy térképhez hasonlatos, ahol minden szervnek meg van a maga területe.

Ugyanígy a betegségeknek, testi tüneteknek is meg van a maguk jelentése.

Azzal, ha megfigyeljük, hogy egy adott esemény vagy hatás következtében melyik testrészünkön jelenik meg elváltozás, megbetegedés, meg tudjuk állapítani, hogy mi az üzenete. Az egyes szervek és betegségek, a jelentkező fájdalmak ugyanis szimbolikus jelentéssel bírnak.

Kapcsolódó cikkek:

Mozgásszervi betegségek lelki háttere

Szívbetegségek lelki okai

A depresszió lelki okai

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.