Előretekintés

Ha év elején végigfuttatjuk gondolatainkat az előttünk álló éven, sokakat szorongás foghat el, hogy miként és hogyan fogunk megbirkózni a ránk váró feladatokkal.

Lehet ez egy tartósan beteg családtag, akinek ápolását végezzük, vagy egy bizonytalan munkahely, egy felvett lakáshitel, egy folyamatos stresszel járó feladatkör, építkezés, gyerekek nevelése, vagy saját magunk egészsége miatt is aggódhatunk, hogyha az megromlik, akkor borul minden, mert ki végzi el majd helyettünk a feladatokat?

crise-d-angoisse

Ha ez a félelem az agyunkban jelen van, akkor folyamatos szorongást okoz, és minden idegszálunk azon van, hogy teljesítsünk, és MÁR MOST a következő lépésen agyalunk.

Elmarad az elvégzett feladat, vagy a nap végén érzett megkönnyebbülés, vagy hálaadás. Annak konstatálása, és hálaérzet azért, hogy megcsináltunk valamit, akár csak az aznapi dolgot. Nincs lazítás.

Ez testben és lélekben is lenyomatot hagy. A test megfeszített íjhoz lesz hasonlatos, vállakat kissé felhúzva tartjuk, folyamatos készenléti helyzetben. A csuklyásizomban fájdalom jelentkezik, nyakmerevség, a fej és agy oxigénellátása romlik.

Közérzetromlás, életkedv csökkenése, nyaki, és hátfájdalom, fejfájás figyelhető meg.

Lelki szinten pedig folyamatos agyalás, aggódás, félelem.

Hogy oldjuk fel ezt?

Ha előre tudnánk, vagy tudtuk volna, hogy MI VÁR ránk, akkor belekezdtünk volna dolgokba? Lehet, hogy egyes dolgokba nem.

Hiszen van egy sor előre nem ismert vagy várt dolog, ami tőlünk függetlenül következik be, és felboríthat terveket, kilátásokat.

Mégis valahogy az adott helyzetben meg tudtuk oldani valahogy ezeket az előre nem várt nehézségeket. Létezik ugyanis egy olyan képességünk, hogy nehéz helyzetekben mozgósítani tudjuk (erő)tartalékainkat.

Hiver_en_chemin

Érdemes ezért figyelmünket az egyetlen biztosra a JELEN-re fordítani. Hiszen itt, és csakis itt tudunk tenni, cselekedni. A múlt már nem, a jövő még nemlétezik.

A jövő irányába jó ha van elképzelés, terv, de ez nagyon sok mindentől függ még, részben az előre nem ismert történésektől, a tőlünk független hatásoktól. Ami módosíthatja terveinket.

Félelem és szorongás, jövőben élés helyett élvezzük az utazás jelen szakaszát azokkal, akik velünk vannak.

A Dalai Láma, mikor megkérdezték, mi az ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:

“Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.

És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.”

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.