Kettesben önmagunkkal

Ahogy virágba borul a természet és körös-körül mindenhol üde zöldet látni, úgy merül fel bennem egyre gyakrabban az a vágy, hogy elvonuljak valahova.

Szívesen utaznék el Indiába, Tibetbe, ahol visszavonulhatok, rendezhetem gondolataimat, távol a zavaró külvilágtól.

pic-midi-ossau-vue-lac-ayoush

De valóban el kell-e mennünk? Kell-e ekkora külső lökés ahhoz, hogy átgondoljunk dolgokat és változtassunk?

Elindulni, utazni, felfedezést tenni jó, de nem biztos, hogy pont ettől lesz jobb az életünk, és érjük el a kívánt eredményt.

A látásmódunk idehaza is változhat, még akár úgy is, ha egy helyben maradunk.

Ezt írja le egy zen történet:

„Egy szerzetes azt kérdezte Ungo mestertől:
– Hogyan éljek egyedül, fent a hegyekben?
– Miért hagytad ott a völgyet? – válaszolt a Mester.

A mai ember kérdése is: “Mi lesz, ha egyedül maradok?”
Mi lenne?
Sokan szeretnének elmenekülni, de félnek az egyedülléttől.
Nincs különbség; a legmélyebb völgy a legmagasabb hegy. Sokan úgy gondolják, hogy a boldogság máshol van, el kell menni valahová, meg kell tanulni valamit.
A jó megtanulásától nem tűnik el a rossz. Valójában a rossz alakul át jóvá.
A nehézségek és akadályok az élet megtapasztalásának forrásai. A problémákat nem a hely, vagy a szituáció okozza.
Mehetünk bárhová.”

Viszont saját tapasztalatból tudom, hogy a zöld környezet és a jó kisugárzású helyek segítik az elmélyülést.

Tavasztól őszig ezért rendszeresen járok olyan energetikailag magasabb rezgésű helyekre, ahol töltődhetek.

Az itt szerzett benyomások és élmények megvilágítanak sok mindent, más szemmel tudok rátekinteni dolgokra. Kicsit eltávolodva a helytől, ahol élek, másként festenek helyzetek, nagyobb egészében tudom szemlélni az engem körülvevő világot.

DSCF8009h

Ezen utak során megtapasztalt változások, élmények és inspirációk adták az ötletet ahhoz, hogy egy kis életmód központot hozzak létre, ahol jógával, vegán ételfőzéssel és meditációval töltődhetünk, és újulhatunk meg testileg, lelkileg és szellemileg.

Az egynapos elvonulások helyszíne egy zöld környezetben megbújó, árnyas fákkal körülvett, pozitív energiákat sugárzó hely, rajta egy kis házikóval. Kiváló atmoszférát biztosít szabadtéri jógára, meditációra. Tavasztól-őszig programjaimra ide várom az elmélyülésre vágyókat.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.