Mozgásszervi betegségek lelki okai

A mozgásszervi betegségek egyre szélesebb néptömegeket érintenek, vagyis a népbetegségek közé tartoznak.

Járás, tartás

Az ember tartása azt mutatja meg, hogy mennyire magabiztos és mennyire energikus az illető.

A fáradtság és energiahiány jele az, ha tartásunk hanyag, járásunk lassú.

Az önbizalomhiányos ember összehúzza magát, hogy minél kisebb területen legyen jelen. Ezzel szemben a magabiztos egyén kihúzza magát és egyenes a tartása.

Csontritkulás

A csontritkulás mindkét nemet érinti, de jóval gyakoribb a nők körében, mint a férfiakéban. Általában az életkor előre haladtával jelentkezik, abban az életszakaszban, amikor egyre kevésbé aktív az illető. Lelki okának a motiváció hiányát tartják, azt, hogy az illető nem érzi hasznosnak magát.

Lényeges ezért, hogy életünk egésze során legyenek céljaink, működjön bennünk motivációs erő a tettekre, az aktív tevékenységre.

 

Csontsérülések

A csontsérülés, ficam, vagy törés erős figyelmeztető jel, mely általában olyankor jelentkezik, ha egy helyzet nem hoz elégedettséget, ha már elegünk van belőle, és lépnünk kellene belőle, de mi mégis kitartunk benne.

Felhívhatják figyelmünket arra, hogy más úton kellene járnunk, illetve hogy változtatnunk kellene felfogásunkon, hozzáállásunkon.

Attól függően, hogy mely testrészünkben jelentkezik a panasz, a mögöttes ok is más jellegű:

Nyak- merevség, makacsság

Váll, csuklyásizom – túl sok dolog vállalása,

Kéz – túlzott ragaszkodás, megtartása a dolgoknak

Könyök – győzni akarás, minden áron.

Csípő – állóképesség túlfeszítése, büszkeség.
Ízületi betegségek

Az ízületek a csontok kapcsolódásáért felelősek. Az ízületi problémák másokhoz való kapcsolódásunkat, emberi kapcsolataink milyenségét mutathatják meg.

Sérv

A sérv megerőltetést jelez. Saját határaink, képességeink túllépését, amikor nem hagyunk elegendő időt és pihenést önmagunknak.

Figyelmen kívül hagyjuk a szervezet megfelelő váltakozását: aktív és passzív időszak, munka és pihenés terén.

Gerincferdülés

A túlzott megfelelni akarást tükrözi. Feszített tempót diktálunk magunknak, hogy maximálisan teljesítsünk, és megfeleljünk mások elvárásainak. Saját kívánalmainkat, vágyainkat pedig elfojtjuk.

A hagyományos orvoslás is egyre inkább elismeri és elfogadja, hogy a betegségeknek pszichés vonatkozása is van, melyek felderítése és kezelése (pl. kineziológiával) nagyban elősegíti a gyógyulást.

 Kapcsolódó írás: Csontok és táplálkozás

Szívbetegségek lelki okai

A depresszió lelki okai

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.