Rólam

Kálmán Renáta
természetgyógyász

(gyógynövények, masszázs, akupresszúra, kineziológia)

Alapdiplomámat történelem-francia szakon szereztem, érdeklődésem középpontjában az emberiség életvitele, táplálkozása, vallása és az ősi gyógyászati módszerek álltak.

Később a kiegyensúlyozott élet megvalósítása inspirált arra, hogy megismerkedjek a különféle táplálkozási irányzatokkal és alternatív egészségvédő módszerekkel, majd ezek építő elemeit alkalmazzam akkor még csak magam és családom életében.

Eredeti szakmám mellé (tanár, szakfordító) természetgyógyász szakvizsgát szereztem:

-Fitoterápiából, vagyis a gyógynövényekkel való gyógyításból, illetve Akupresszúrából.

Hormonegyensúly tanácsadó lettem.

-Képesítést szereztem a kineziológia One Brain ágában.

-Többféle masszázsterápiás módszert tanultam: egészségjavító keleti masszázsokat (thai talpmasszázs, thai aromaolajos testmasszázs, tradicionális thai masszázs), valamint a Hagyományos Kínai Gyógyászat elveire épülő  Tuina kínai akupresszúrás gyógymasszázst.

-Párizsban végeztem és tanítom Magyarországon egyedüliként az eredeti

Metamorf technika módszerét.

-Alkímiát tanultam Patrick Burensteinas-tól.

-Alkalmazom és tanítom az önismeretet elősegítő Tarot kártyát.

Természetgyógyászként dolgozom Szegeden.

A következő módszereket alkalmazom:

természetgyógyászati állapotfelmérés,

akupresszúrás kezelés masszázzsal,

Szükség esetén moxa, köpöly, fülmag és kinezio tape alkalmazása

fitoterápiás tanácsadás vagyis  gyógynövények javaslata, gyógyteák összeállítása,

hormonegyensúly tanácsadás,

kineziológia.

Kiemelt szakterületem a női hormonegyensúly és a női betegségek kezelése.

Jelenleg ezen a területen végzek további tanulmányokat.

Alapfilozófiám az ember testi, lelki és szellemi egyensúlyának megtalálása és fenntartása.

30 éve része a jóga az életemnek.

KÁLMÁN RENÁTA természetgyógyász SZAKMAI PROGRAM (kattints és olvasd el)

RENDELŐI HÁZIREND – tudnivalók (időpont, konzultáció)

 

A Smaragdtábla szellemi műhelyen belül a következő Tanfolyamokat tartom: Smaragdtábla szellemi műhely tanfolyamai   – (jelentkezés a tanfolyam nevére kattintva megjelenő Űrlapon)

A kezelések, személyes terápiák során a következő módszerekkel közelítem meg a hozzám fordulók problémáját:

Természetgyógyászati állapotfelmérés és tanácsadás

A Metamorf technika® hazánkban egyedülálló módszer, mely az egyénben rejlő képességek átalakulását segíti elő.

Létrehozója Gaston Saint-Pierre, a reflexológiát ötvözte az energetikával, a filozófiával és a hermetikával.

Párizsban, a  Metamorf Szövetségnél végeztem ezen tanulmányaimat és szeretném itthon is megismertetni ezt csodálatos módszert.

Riport velem a: Metamorf technikáról

Interjú velem a Tuina kínai gyógymasszázsról:

Jelentősebb tanulmányaim, végzettségek:

 • 2000-2010 – talpmasszázs, gyógynövények, vega blogger
 • 2007 – Lét-tudatos táplálkozás® rendszerének megalapítása
 • 2010-2013 – Kineziológia (I-VII.)
 • 2012 – Thai talpmasszázs, thai aromaolajos masszázs, tradicionális thai masszázs – (Balázs Zoltán)
 • 2013 – Yumeiho masszázs
 • 2015 – Energy tanácsadó (Czimeth István)
 • 2015 – Nyelv- és pulzusdiagnosztika (Hartmann Ferenc)
 • 2016-2018 – Hagyományos kínai gyógyászat, akupresszúra, Tuina (kínai masszázs)  – (Medical Healing Point Dr. Papp János, Dr. Lu Guangyi)
 • 2016-2017 – Metamorf technika (Párizs) (Janick Noverraz és Anne Riedberger)
 • 2017 – Derékprotokoll
 • 2018  – Nyakprotokoll
 • 2018 – Szellemgyógyászat (ifj. Csontos Vilmos)
 • 2018 – Radiesztézia, Emléksúly-levétel, Szellemtan (Kovács-Magyar András)
 • 2018 – Kovács-Magyar András masszázsmódszere (csontkovácsolás)
 • 2019 – Hormonegyensúly tanácsadó képzés (Iglói-Syversen Nóra)
 • 2019 -2020 – Női kör és szertartásvezető képzés (Kovács Gyöngyi Nalíni)
 • 2020-2021 – Természetgyógyászat – Fitoterápia szakvizsga
 • 2021 – Patrick Burensteinas: Alkímia (L’Oratoire Alchimique)
 • 2021 – Yin jóga oktató (Arhanta Yoga)
 • 2022 – Női jóga oktató (Szanátana Dharma jógaiskola)
 • 2022 – Szakrális női jóga oktató (Kata van Doesselaar)
 • 2022-2023 – Természetgyógyászat – Akupresszúra szakvizsga
 • 2023 – Yamamoto Scalp Akupunktúra (Dr. Hegyi Gabriella)
 • 2023 – Nőgyógyászat és szülészet a Hagyományos Kínai Gyógyászatban (San Yin Formation) (folyamatban)
 • 2023 – Hagyományos Kínai Orvoslás – PTE ETK Konfuciusz Intézet (folyamatban)

 

 

 

Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg, de lelkileg is sokkal jobban érzem magam (például a 6 éve felfedezett vesekövem a talpmasszázs hatására eltűnt). A kezelések alkalmával minden alkalommal azt érzem, hogy ott és akkor én vagyok a legfontosabb, minden rólam szól, még akkor is, ha éppen más témáról beszélgetünk. Tudatos jelenléte, személyisége mindig inspirál valamire. Segítségével egészen más szemszögből sikerült megtanulnom látni, érzékelni a bennünket körülvevő világot! Hálás vagyok, hogy megismerhettem!

Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba. Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a hangulatomat A kezelés során azonnal a lényegre tapintott és Metamorf technikával valamint Bach virág cseppek alkalmazásával néhány hónap alatt hatalmas változáson mentem keresztül.  Természetesen még nincs vége a munkának de az életem olyan mederbe terelődött ami számomra egy élhető és elfogadható minőséget nyújt.  Köszönöm Renáta! Ági

Ági

A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, neurológus) is felállította a "stressz" diagnózisát.Ezt követően mentünk el a kineziológiára, amely már az első alkalom után látványos változást hozott: a fejfájás elmúlt, és azóta (még a tanárok nagy örömére is) rosszalkodik a Kisfiam. A teljesítménye egyáltalán nem romlott, de sokkal vidámabb rosszcsont lett. Köszönjük!

K-T A tanár, anyuka

Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem!

M. zeneművész

Sokáig azt hittem, hogy amit elhibáztunk az életben, az jóvátehetetlenül velünk marad, folyton szembesít az elkövetett rosszal és az idők során csak halmozódik. Olyan ördögi kör ez, amiből lehetetlen kiszakadni és újrakezdeni. Nekem a kineziológia segített „kiszállni” egy függőségből. Újrakezdtem. Már nem érzek lelkiismeretfurdalást a múltbéli dolgokért, hanem a jelenre és a jövőre koncentrálok.

László - asztalos mester

A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot telitalálatnak éreztem. A konzultációk során sikerült elengednem a téves berögződéseket és sok segítséget kaptam arra nézve is, hogy miként változtassak a szemléletmódomon. Lehet, hogy elcsépeltnek hangzik, de igaz: az egészség az egyik legfontosabb dolog az életben.

Nóra – tanár, kétgyermekes anyuka

Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítást és a társait is. Nem érezte, hogy mikor van ideje a tréfának. A kineziológiai tanácsadás során úgy éreztem ez amolyan hármunk szövetsége, amely az összhang és a megoldás kialakítása céljából létre . A gyermekem és én is kiegyensúlyozottabb lettem. Otthonra is kaptunk olyan apró gyakorlatokat, amik még a nagyon elfoglalt anyukák idejébe is beleférnek.

Vanda - jogász

A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hallgatóságot, mert arra figyeltem, hogy ne hibázzak és a profi előadó képében tetszelegjek. A kineziológiai kezelések során nem csak a stressz oka derült ki, hanem olyan technikákat is megtanultam,  amiket szereplések előtt alkalmazni tudok. Sőt, már azt is kiszúrom, ha valaki ugyanebben a cipőben jár és szorong.

András – üzleti kommunikáció