Tavaszi megújulás

Tavasszal valami születőben, vagyis inkább újjászületőben van. Új ruháit ölti magára a természet és az élet, mindig kicsit másmilyet. De titkos kódok őrzik a már megélt dolgokat is, jelezve azt, hogy ami elmúlt az nem tűnt el, csak átalakult.

A lebomlott energiák újra összeállnak egy másfajta közegben, új információkat hordozva. Ugyanaz, de mégsem.

Mi is újabb lehetőséget kapunk arra, hogy nekiinduljunk. Azt mondják: március az újrakezdés hava, ilyenkor hihetetlen energiák összpontosulnak, bele lehet vágni valami új dologba.

free

A tavaszi napéjegyenlőség egyensúlyi állapota, amikor egyforma hosszú a nappal és az éjszaka, majd a napéjegyenlőséget követő első holdtölte, fontos jelentéssel bír az egyes vallásokban is.

A legnagyobb keresztény ünnepet, a Húsvétot megelőző nagyböjt negyven napja lemondásra tanít. Valódi értelmezésében ez nem csupán egy külsőség, amit azért tart be valaki, mert így szokás, hanem mert a lemondással párhuzamosan másfajta táplálék felvételére helyezi a hangsúlyt. Befelé figyelésre, elmélyülésre.

Ugyanígy más vallásokban is kiemelt jelentősége van ennek az első holdtölte környéki időszaknak. Szinte mindenhol érvényes az, hogy a tél után megtisztítjuk a szervezetünket és ezzel párhuzamosan az életünk többi területén is megélünk egyfajta újjászületést.

De aki nem követ egyetlen vallást sem, annak életében is kedvező időszak ez. A fogyó Hold elősegíti a szervezetet tisztulását, méregtelenítését, melyet nagymértékben elősegítenek az ilyenkor megjelenő tavaszi zöld növények.

green

 A salaktalanító teák pedig fokozzák az előbbiek hatását.  Testünket a mindennapokba is könnyen beilleszthető tisztítókúrával (ami nem egyenlő a böjttel!) tehetjük könnyedebbé. De emellett ne feledkezzünk meg lelkünkről és szellemünkről sem.

Lelki életünkben próbáljuk meg elengedni azokat a dolgokat, amik zavarnak, feszítenek. Érdemes felülvizsgálni érzelmi életünket, kapcsolatainkat. Melyek azok a dolgok, amik rombolnak, melyek építenek? Mit vigyünk tovább, és mit kell elengednünk ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan haladjunk tovább életünkben?

Szellemi újjászületésünkhöz pedig jó lehetőséget nyújt valamelyik szent hely, kegyhely látogatása. Napjainkban egyre többen kerekednek fel és indulnak el ilyen zarándoklatra.

A zarándokút minden lépése segíti az elengedést és tanítást közvetít. A célhoz vezető út egy ösvény önmagunk felé is. Önismeretre tanít, új meglátásba helyezi a másokkal való kapcsolatunkat és a transzcendenshez, Istenhez vagy Tökéletes Lényhez való kapcsolódásunkat.

Tavaszi megújulás – életmód tippek

Zarándoklatok, szent helyek

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.