Új év, új élet

Szilveszterkor-újévkor szinte mindig végiggondoljuk, hogy mit hozott számunkra az elmúlt év és bizakodunk abban, hogy a jövő év jó dolgokat tár elénk majd. Elhatározásokat is teszünk, amiket csak részben, vagy nagyon sokszor nem hajtunk végre.

Mert közbejött valami, nem olyanok a körülmények, valaki megakadályozott benne stb.

Kicsit úgy vagyunk ezzel, mintha egy tőlünk független sors vagy akarat írná életünk könyvét. Tennénk mi is, de valahogy az első kudarcnak vélt nehézségnél vagy útelágazásnál elakadunk, és onnan már nehéz továbbindulni.

új évh

Ki dönt tehát? Én, a szabad akarattal rendelkező lény, vagy egy tőlem független sors, végzet?
A válasz nem egyik vagy másik, hanem is-is, mint ahogy a világ sem fehér vagy fekete.

Nagyon lényeges, hogy legyenek céljaink és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy megvalósítsuk ezeket. Ne lombozzon le, ne tántorítson el céljainktól az első nehézség, ami szembejön velünk.

A dalai Láma mondta, hogyha 10 próbálkozás egyike sem jár sikerrel, akkor azt ne 10 kudarcnak, hanem 10 próbálkozásnak tekintsük. Ugye mekkora különbség?

A kudarcot a bukással azonosítjuk. A próbálkozás viszont lehetőséget jelent, ami lehet, hogy elsőre bejön, de az is lehet, hogy tizedszerre sem azt eredményezi, amit szeretnénk.

Ha mi mindent tőlünk telhetőt megtettünk, akkor múlhat a dolog a hozzáállásunkon vagy a szemléletmódunkon is.

De ezen túl léteznek tőlünk független tényezők is, amik rásegítenek, vagy éppen akadályoznak egy adott dolgot.

Ezek lehetnek a körülmények, más személyek, illetve vannak olyan kedvező sorshelyzetek, amikor gördülékenyebben haladnak a dolgot, és fentről segítik a megvalósulást.

Erre mondják a régiek, hogy: a csillagok állása kedvező.

Egy döntésnél, egy ügy elindításánál érdemes ezért feltérképezni a körülményeket is, vagyis, hogy mi segíti, mi gátolja a megvalósulást?

Most érdemes-e elindulni, vagy még nincs meg minden feltétel az elinduláshoz?

Vagy hogy érdemes-e ezzel a dologgal egyáltalán foglalkoznom?

tarot2h

A Tarot kártya segít ebben, és nagyon szépen megvilágítja ezt. Útelágazásnál utat mutat, ami számunkra akkor, abban az adott helyzetben kedvezőbb.

Helyettünk viszont nem dönt, és végzetet sem tár elénk, vagyis hogy ez történik majd elkerülhetetlenül, hiszen ott a mi szabad akaratunk, amikor ennek a megvilágított tudásnak a fényében változtatunk.

Az éves elemzés összegzi az elmúlt évünket és feltárja azokat a lehetőségeket amik előttünk állnak. Betekintést enged a dolgok mögé, akár anyagi, párkapcsolati, egészségügyi területen.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

 
 

Beszámolók

“Több mint egy éve jártam először Reninél. Az eltelt idő alatt többféle kezelést kipróbáltam, illetve részt vettem két olyan tanfolyamon is (Metamorf technika és Hermetikus törvények), amit ő szervezett. Elmondhatom, hogy neki köszönhetően nem csak testileg...”

“Amikor Renátával először találkoztam nagyon rossz állapotban voltam testileg és lelkileg egyaránt. Női betegségtünetektől szenvedtem és beleragadtam egy (lelki) bántalmazó kapcsolatba.Reményvesztettség és elkeseredettség jellemezte a ha...”

“A teljesítmény kényszeres, szorongó 7 éves elsős Kisfiammal, akivel hónapok óta fejfájással, szédüléssel küzdünk, jártunk Renátánál. Előtte már minden vizsgálat (vérvétel, szemészet, CT) negatív lett, de két orvos (allergológus, ...”

“Szia Reni! Ma voltam orvosi vizsgálaton és képzeld: eltűnt a cisztám, felszívódott!! Mind a két petefészkem egészséges és tiszta. Ezt Neked és a Jó Istennek köszönhetem! ”

“...”

“A „soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet” helyzetet éltem át. 30 éves koromban daganot találtak nálam. A szakorvosi kezelés mellett érdekelt, hogy milyen lelki háttere van a betegségemnek. A kineziológiai terápia során felszínre hozott okot te...”

“Úgy gondoltam, hogy értelmiségi szülőként a gyermekemmel semmilyen probléma nem fog felmerülni az iskolában. Nem így történt. Átlagon felüli a szellemi képessége, de a viselkedésével mindezt feledtette, mert mindenből viccet csinált, ami zavarta a tanítás...”

“A munkámmal együtt jár a szereplés, én viszont világéletemben szorongtam. Folyamatos erőfeszítésembe került, hogy ne vegyék észre rajtam a gyomorgörcsöt, a körömrágást és az igyekezetet arra, hogy ne hadarjak. Az előadóteremben sohasem érzékeltem a hall...”

Copyright © 2011. Kineziológia. Minden jog fenntartva.